onsdag 1. april 2009

Ny stil introduseres, Franz Boas diskuteres.

vi her i bloggen har bestemt oss for å endre stil. Fra nå av skal alle innlegg skrives på bokmål, de skal være strukturerte, og de skal omhandle seriøse samfunnsspørsmål. I tillegg vil vi endre den noe avskrekkende tittelen til noe litt mer passende. Navn som dukker opp er "Sorenskriveren" eller "Ibsens venner". Send oss gjerne andre gode forslag via e-post eller fax. 

Dagens artikkel vil ellers handle om sosialantropoligiens far Franz Boas. 

Franz Boas (1858-1942) var en tysk-

amerikansk, og en av fagets første pionérer, og var en av dem som utviklet en av antropologiens viktigste verktøy, nemlig «deltakende observasjon». Han er derfor også blitt kalt «den moderne antropologiens far».

I startfasen var det nok mest fascinasjonen av det fremmedartede som drev ham, og feltnotatene ble gjort noen form for mål og mening, men etter hvert kom det større planmessighet inn i tilnærmingsmåten. Boas er i ettertid kjent for å ha introdusert vitenskapelige metoder i studiet av samfunn og kultur.

3 kommentarer:

 1. 1) Ibsen hadde kje noen vennår!
  2) Den moderne antropologiens far er søskenbarnet til din avdøde bestemors far!
  3) KEM I HELVETE BRUKE FAX?
  4) "Deltakende observasjon" kan ikkje på noen måte måla seg som ein god gammal hammar når det komme te verktøy
  5)I startfasen gjekk han mest sansynelig på ein blanding av kokain og kaffi, dette var det som holdt han gående.
  6)Fyren e kje kjent og metodane hans om å sitta på rauå og finna opp dumme teoriar om koffer samfunnet går te helvete e WAAAAY overrated

  SvarSlett